Безкоштовна доставка Новою поштою / Делівері при замовленні від 20 000 грн. Все буде Україна! 💙💛

Детальніше ×
Каталог
+380 (67) 477-75-69
0
0
Назад
04.10.2023

Як вибрати барні стільці: факти, які ви зобов'язані знати

заголовок н2

Якщо ви вирішили – у вас на кухні буде барна стійка. То не поспішайте одразу купувати до неї стільці, саме тут починаються несподіванки. Спочатку прочитайте нашу інструкцію. Розповідаємо: як вибрати барні стільці, на що звернути увагу, щоб було зручно користуватися ними.

Що не так?

Одна з найпоширеніших помилок, яку роблять при виборі, - неправильна висота стільця. Немає нічого гіршого, коли барні стільці виявляються надто високими чи надто низькими. Деякі розслабляються, побачивши приставку барний у найменуванні. Але це ще не означає, що саме цей стілець чудово підійде до вашої стійки.

Вся річ у тому, що барні стійки та стільці не мають стандартів, як, наприклад, звичайні кухонні чи обідні. Як правило, стійка виготовляється на замовлення, і її розмір може змінюватись. Це може бути класичний варіант від 110 до 130 см або продовження кухонного гарнітуру 85-90 см. І до них знадобляться барники різної висоти. Перше, що вам потрібно зробити — з'ясувати, якої висоти ваша стійка. І перед покупкою слід перевірити наступний параметр.


Список 

  • павіпаівп ше – висота сидіння. Як правильно вибрати? - Дуже просто. За правилами ергономіки, вона 
  • івапвіа ше – висота сидіння. Як правильно вибрати? - Дуже просто. За правилами ергономіки, вона 
  • ап ше – висота сидіння. Як правильно вибрати? - Дуже просто. За правилами ергономіки, вона 
  • авпвапв ше – висота сидіння. Як правильно вибрати? - Дуже просто. За правилами ергономіки, вона 


Висота барного стільця

А якщо точніше – висота сидіння. Як правильно вибрати? - Дуже просто. За правилами ергономіки, вона повинна бути на 30 см нижче за стільницю. Цієї відстані цілком достатньо, щоб під стійкою помістилися коліна, а лікті вільно спиралися на стільницю. Тобто, якщо стійка має висоту 85 см, то до неї буде потрібно стілець з висотою сидіння 55 см. Не забувайте, що багато жінок люблять сидіти нога на ногу, тому не збільшуйте висоту барного стільця, навіть якщо вам дуже подобається модель.


Види барних стільців


Виділяють дві основні групи, залежно від призначення:

Класичні барні стільці

Висота 75-90 см. Підходять для стандартних стояків і призначені лише для дорослих. Чому? Рівень стільниці розраховується виходячи зі зростання користувачів, і, як правило, проектується в діапазоні 110-130 см. Дітям не зовсім зручно підніматися на такий високий стілець, в силу свого маленького зросту.

Також перевірте наявність підніжки. Сидячи на висоті, більшість людей не можуть дістати підлогу ногами. І почуваються ніяково, коли для ніг немає опори. Тому підніжка повинна бути обов'язково.


Напівбарні стільці

Висота 55-65 см. Підходять для стійки, яка є продовженням робочої поверхні та виробляється в діапазоні 85-90 см. Це низькі барні стільці з нестандартною висотою. Так само зручні і дітям і дорослим. Для маленьких членів сім'ї можна взяти моделі з регулюванням, так що ви зможете відрегулювати сидіння під кожного члена сім'ї.

Ще один аспект. Якщо барними стільцями користуватимуться діти, щоб уникнути травмонебезпечних ситуацій, відмовтеся від поворотних моделей.


Який вибрати?

З найскладнішим розібралися, а тепер рекомендації щодо вибору моделі.


М'який чи твердий?

Подумайте, як довго ви сидітимете на цьому стільці? Це буде місце для швидкого перекушування чи постійна обідня зона? У першому випадку підійдуть будь-які моделі з металу, пластику або дерева, навіть екстравагантні і незвичайні. У нашому каталозі є такі барники. Вони більше схожі на арт-об'єкти та можуть стати гідною прикрасою вашої кухні.

Ну а якщо плануєте використовувати барні стільці під час сімейного застілля, вибирайте моделі з м'якою оббивкою. Вони зручніші. Не зайвим буде приділити увагу оббивці. Наприклад, екокожу найлегше утримувати в чистоті. Переваги цього сучасного матеріалу ми розглянули у нашій статті: Екошкіра – найкраща оббивка для меблів. Найкраще відштовхуватися від загального стилю кухні та власних уподобань. Хоча, в тканині стільці виглядають чудово.


Табурет чи зі спинкою?

Барні стільці зі спинкою чудово впишуться у сучасний та класичний інтер'єр. Коли є на що оперти спину, безперечно, сидіти зручніше. На такому можна сидіти скільки завгодно довго, на відміну від табурету. І якщо комфорт є вашим пріоритетом, вибирайте моделі з високою спинкою, що нагадують обідні стільці. Але слід зважити, що вони займають більше місця.

Хоча є переваги і у барних табуретів. Вони ідеально підходять для суперпопулярного дизайну в стилі лофт або мінімалізм. Менше за габаритами та легко поміщаються під стійкою. Допомагають заощадити дефіцитний простір на маленькій кухні. І ще один неоднозначний плюс — ваші гості точно не засидяться допізна за таких умов).

Дивіться також

Всі статті
/uploads/blog/banneri golovna/stil_dlya_kuxni_-_yak_vibrati_pravil__no2.jpg
Підпишіться на розсилку
Надихайтеся новими ідеями і світовими трендами! Підпишіться на розсилку і отримуйте бонуси: спеціальні пропозиції та знижки в D2 Інтер'єр
Підписатися

Наш сайт використовує кукі файли, ми це робимо для того, щоб покращити роботу сайту, читайте детальніше в Політиці конфіденційності

Прийняти